Mâncarea de spanac cu carne de pui

Spanac cu carne de pui, o mâncare savuroasă de primăvară, perfectă pentru persoanele care nu manâncă carne de miel.

0
174

Mâncarea de spanac cu carne de pui este o rețetă simplă, de primăvară, foarte gustoasă sși este perfectă pentru persoanele care nu preferă carnea de miel dar și pentru acele perioade în care nu găsești miel în magazine . 

pui cu spanac

  • 1kg spanac
  • 500 g carne de pui 
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 ceapă
  • o lingură făină
  • o lingură untdelemn
  • un pahar bulion de roşii mai gros
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smântână sare
  • sare
  • o lămâie

Spanac cu carne de pui, o mâncare savuroasă de primăvară, perfectă pentru persoanele care nu preferă carne de miel.

Ceapa se toacă, se pune la călit în ulei într-un vas acoperit. Se spală bine  spanacul,se taie  nu foarte mărunt și se pune la fiert 10 minute în apă puţin sărată.

Carnea de pui  se taie bucăți şi se pune peste ceapă, să prindă coajă , apoi se adaugă puţină apă fierbinte, să se călească înăbuşit jumătate de oră. Se scurge bine spanacul, se varsă peste carne, la foc mic un sfert de oră , amestecaţi des să nu se prindă.

           Se pune făina în bulionul de roşii, se toacă usturoiul, se freacă bine cu bulion şi smântână, se amestecă în mâncare, să clocotească două-trei minute. Se potriveşte de sare și se pune zeama de  lămâie după gust. În unele părti se servește caldă cu mămăligă pripită dar merge foarte bine cu pâine pe vatră din făină de grâu integral. Un vin alb se potrivește perfect.

O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!



LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here