Lobodă înăbuşită

Loboda înăbuşită poate fi o garnitură, la ouă ochiuri, frigănele, friptură de porc sau friptură de pui dar şi o umplutură pentru plăcinte.

0
65

Loboda este o plantă anuală legumicolă cu valoare terapeutică, folosită încă din antichitate în bucătărie dar și în medicină. Ea este cultivată prin grădini și nu necesită o atenție deosebită. Loboda este folosită  în bucătărie în salate, borşuri, ciorbe sau plăcinte.  Rețeta de lobodă înăbuşită  poate fi   o garnitură  la  friptură de porc sau friptură de pui.

loboda

 

  • 1kg lobodă
  • 1 lingură făină

  • 2 linguri unt

  • 2 linguri smântână

  • 1 ou
  • 5 căţei de usturoi

  • sare
  • o lămâie

Loboda înăbuşită poate fi   o garnitură,   la ouă ochiuri, frigănele, friptură de porc sau friptură de pui dar  şi o umplutură pentru  plăcinte.

Loboda bine spălată se fierbe 1 sfert de oră.   Usturoiul se toacă pe tocător foarte mărunt.  Făina se așează în smântâna bătută cu ou. Se scurge bine loboda se stoarce dacă este nevoie  apoi se toacă. Se încinge untul într-o tigaie , se pune loboda la călit cinci minute la foc mic, amestecând mereu. Se adaugă usturoiul şi smântână cu făină şi ou, se sărează, se amestecă până se leagă. La sfârșit se pune zeamă de lămâie după gust.

O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!



LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here