Mâncarea de spanac cu carne de miel este o rețetă simplă, de primăvară.
- 1kg spanac
- 500 g carne de miel, cu sau fără os
- 1 căpăţână usturoi
- 1 ceapă
- o lingură făină
- o lingură untdelemn
- un pahar bulion de roşii mai gros
- 2 linguri unt
- 2 linguri smântână sare
- sare
- o lămâie
Spanac cu carne de miel, o mâncare savuroasă de primăvară.
Ceapa se toacă, se pune la călit în ulei într-un vas acoperit. Se spală bine spanacul,se taie nu foarte mărunt și se pune la fiert 10 minute în apă puţin sărată.
Carnea de miel se taie cuburi şi se pune peste ceapă, să prindă coajă , apoi se adaugă puţină apă fierbinte, să se călească înăbuşit jumătate de oră. Se scurge bine spanacul, se varsă peste carne, la foc mic un sfert de oră , amestecaţi des să nu se prindă.
Se pune făina în bulionul de roşii, se toacă usturoiul, se freacă bine cu bulion şi smântână, se amestecă în mâncare, să clocotească două-trei minute. Se potriveşte de sare și se pune zeama de lămâie după gust. În unele părti se servește caldă cu mămăligă pripită dar merge foarte bine cu pâine pe vatră din făină de grâu integral. Un vin alb se potrivește perfect.
O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!