mici din carne de oaie și vită

Micii din carne de oaie și vită  ne-au făcut celebri la nivel mondial, sunt ușor de făcut, foarte gustoși și sunt prezenți pe toate gratarele, pe toate continentele unde sunt romani, de primăvara până toamna târziu.

0
234

Micii din carne de oaie și vită  ne-au făcut celebri la nivel mondial, sunt ușor de făcut, foarte gustoși și sunt prezenți pe toate gratarele, pe toate continentele unde sunt romani, de primăvara până toamna târziu. Iarna se consumă ceva mai puțin dat fiind faptul că de crăciun avem alte „porcării” de pus pe jar. Iată o rețetă simplă de mici din carne de oaie cu vită fără pretenții de invenție în bucătărie sau rețetă unicat.

 

mici la gratar 2

  • 500g carne de vita, pulpa
  • 500g carne de oaie
  • 500g seu de vită și de oaie amestecat după preferințe

Pe jar, lângă mici, pune o bucată de ceafă de porc, marinată, câțiva cârnați subțiri de oaie.

Carnea și  seul gros şi curăţat de piele se trece o dată sau de două ori prin maşina de tocat.  Se adaugă mujdei de usturoi, sare, o linguriţă de mirodenii: cimbru, piper, boia de ardei iute și dulce, după gust şi o jumătate linguriţă bicarbonat.

Frămânţi până se face o pastă omogenă. Se lasă la frigider câteva ore după care  se frământă din nou și se adaugă apă, se lasă la frigider câteva ore după care suceşti câte o bucată pe masă până obţii forma cilindrică ştiută. De preferat este sa-i faci după o zi pe alta. Jarul nu prea încins, cât stau micii pe grătar , îi învârteşti mereu, până se întăresc.

Lângă micii din carne de oaie și vită, inevitabil stau câțiva cârnați subțiri de oaie și o bucată, două de ceafă.  Micii se servesc calzi cu pâine de casă și muștar  dar de pe masă nu lipsește mămăligă, merge perfect cu cârnații de oaie și cu un pic de brânză.

Se servesc calzi cu pâine de casă și muștar. Un pahar de vin  sau bere rece.

O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here