Micii care ne-au făcut celebrii la nivel planetar, sunt ușor de făcut, foarte gustoși și sunt prezenți pe toate gratarele de primăvara până toamna târziu. Lângă mici, inevitabil stau câțiva cârnați subțiri de oaie și o bucată, două de ceafă. Iarna se consumă ceva mai puțin dat fiind faptul că de crăciun avem alte „porcării” de pus pe jar. Iată o rețetă simplă fără pretenții de unicat.
- 1kg carne de vita, pulpa
- 250 g seu de vită
Pe jar, lângă mici, inevitabil stau câțiva cârnați subțiri de oaie și o bucată, două de ceafă.
Carnea de vită, un kilogram si un sfert de kilogram de seu gros şi curăţat de piele se trece o dată sau de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă mujdei de usturoi, sare, o linguriţă de mirodenii: cimbru, piper, boia de ardei iute și dulce, după gust şi o jumătate linguriţă bicarbonat.
Frămânţi până se face o pastă omogenă. Se lasă la frigider câteva ore după care se frământă din nou și se adaugă apă, se lasă la frigider câteva ore după care suceşti câte o bucată pe masă până obţii forma cilindrică ştiută. De preferat este sa-i faci după o zi pe alta. Jarul nu prea încins, cât stau micii pe grătar , îi învârteşti mereu, până se întăresc.
Lângă mici, inevitabil stau câțiva cârnați subțiri de oaie și o bucată, două de ceafă. Micii se servesc calzi cu pâine de casă și muștar dar de pe masă nu lipsește mămăligă, merge perfect cu cârnații de oaie și cu un pic de brânză.
Se servesc calzi cu pâine de casă și muștar. Un pahar de vin sau bere rece.
O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!