mici din carne de vită

Micii care ne-au făcut celebrii la nivel planetar, sunt ușor de făcut. Pe jar, lângă mici, inevitabil stau câțiva cârnați subțiri de oaie și o bucată, două de ceafă. Iată o rețetă simplă fără pretenții de unicat.

0
363

Micii care ne-au făcut celebrii la nivel planetar, sunt ușor de făcut, foarte gustoși și sunt prezenți pe toate gratarele de primăvara până toamna târziu. Lângă mici, inevitabil stau câțiva cârnați subțiri de oaie și o bucată, două de ceafă. Iarna se consumă ceva mai puțin dat fiind faptul că de crăciun avem alte „porcării” de pus pe jar. Iată o rețetă simplă fără pretenții de unicat.

 

 mici cu mustar si paine

  • 1kg carne de vita, pulpa
  • 250 g seu de vită

Pe jar, lângă mici, inevitabil stau câțiva cârnați subțiri de oaie și o bucată, două de ceafă.

Carnea de vită,  un kilogram si  un sfert de kilogram de seu gros şi curăţat de piele  se trece o dată sau de două ori prin maşina de tocat.  Se adaugă mujdei de usturoi, sare, o linguriţă de mirodenii: cimbru, piper, boia de ardei iute și dulce, după gust şi o jumătate linguriţă bicarbonat.

Frămânţi până se face o pastă omogenă. Se lasă la frigider câteva ore după care  se frământă din nou și se adaugă apă, se lasă la frigider câteva ore după care suceşti câte o bucată pe masă până obţii forma cilindrică ştiută. De preferat este sa-i faci după o zi pe alta. Jarul nu prea încins, cât stau  micii pe grătar , îi învârteşti mereu, până se întăresc.

Lângă mici, inevitabil stau câțiva cârnați subțiri de oaie și o bucată, două de ceafă.  Micii se servesc calzi cu pâine de casă și muștar  dar de pe masă nu lipsește mămăligă, merge perfect cu cârnații de oaie și cu un pic de brânză.

Se servesc calzi cu pâine de casă și muștar. Un pahar de vin  sau bere rece.

O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here