ouă românești

„oeufs poches" Ou poșat, mai pe românește. O rețetă simplă și ușor de făcut. Ou poșat se servește la micul dejun dar și la un mic dejun întârziat sau brunch  cum spun britanicii

0
76

Ouă  româneşti,  de fapt,  sunt „oeufs poches” Ou poșat, mai pe românește deși cuvântul poșat nu este în Dicționarul Limbii Romane. În Muntenia se pun la cioarba de legume sau la supa de pui cu tăieței de casă. O rețetă simplă și ușor de făcut. Ouăle  româneşti se servesc la micul dejun dar și la un mic dejun întârziat sau brunch  cum spun britanicii, asezonate cu un strop de ulei de măzline, piper după gust, cu pâine prăjită cu unt.

  • 6 ouă • 1 l apă
  • 50 ml oţet
  • 1 lingură sare

Se pun apa cu oţetul şi sarea la fiert.

            Se sparg ouăle pe rând într-o ceaşcă, fără să stricăm gălbenuşul

            Le vărsăm, de foarte aproape, ou cu ou, în apa clocotind

            Se scot, după două minute, cu spumiera

 Se pot așeza  pe foi de salată verde sau în roşii scobite. Un ou poșat de găină are aproximativ 80 de calorii. 

O dimineață frumoasă! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here