Ouă româneşti, de fapt, sunt „oeufs poches” Ou poșat, mai pe românește deși cuvântul poșat nu este în Dicționarul Limbii Romane. În Muntenia se pun la cioarba de legume sau la supa de pui cu tăieței de casă. O rețetă simplă și ușor de făcut. Ouăle româneşti se servesc la micul dejun dar și la un mic dejun întârziat sau brunch cum spun britanicii, asezonate cu un strop de ulei de măzline, piper după gust, cu pâine prăjită cu unt.
- 6 ouă • 1 l apă
- 50 ml oţet
- 1 lingură sare
Se pun apa cu oţetul şi sarea la fiert.
Se sparg ouăle pe rând într-o ceaşcă, fără să stricăm gălbenuşul
Le vărsăm, de foarte aproape, ou cu ou, în apa clocotind
Se scot, după două minute, cu spumiera
Se pot așeza pe foi de salată verde sau în roşii scobite. Un ou poșat de găină are aproximativ 80 de calorii.
O dimineață frumoasă! Poftă bună!