Spanac înăbuşit

Spanacul înăbuşit poate fi o garnitură, la ouă ochiuri, frigănele, friptură de porc sau friptură de pui dar şi o umplutură pentru plăcinte.

0
67

Rețeta de spanac înăbuşit care urmează poate fi   o garnitură,   la ouă ochiuri, frigănele, friptură de porc sau friptură de pui dar  şi o umplutură pentru  plăcinte. În orient, spanacul se amestecă cu brânză grasă de oaie și se așează deasupra unei lipii subțiri dar această rețetă o găsiți la  pagina cu rețete cu brâză de oaie.

 

  • 1kg spanac
  • 1 lingură făină

  • 2 linguri unt

  • 2 linguri smântână

  • 1 ou
  • 5 căţei de usturoi

  • sare
  • o lămâie

Spanacul înăbuşit poate fi   o garnitură,   la ouă ochiuri, frigănele, friptură de porc sau friptură de pui dar  şi o umplutură pentru  plăcinte.

Spanacul bine spălat se fierbe 1 sfert de oră.  Usturoiul se toacă pe tocător foarte mărunt.  Făina se așează în smântâna bătută cu ou. Se scurge bine spanacul se stoarce dacă este nevoie  apoi se toacă. Se încinge untul într-o tigaie , se pune spanacul la călit cinci minute la foc mic, amestecând mereu.

           Se adaugă usturoiul şi smântână cu făină şi ou, se sărează, se amestecă până se leagă. La sfârșit se pune zeamă de lămâie după gust.

O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!



LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here