spanac, o slată cu gust de … „marketing”

Spanacul nu a câștigat locul unu pe merit ci pe o activitate de marketing. Adevărul e că nu merită nici pe departe locul întâi, care ar fi de drept vecinelor mai puțin populare : urzica, păpădia, pătrunjelul...

0
318

Mitul că spanacul ar conține fier a fost spulberat cu mult timp în urmă.  Fără campania publicitară agresivă din america anilor ’30 și fără binecunoscutul Popeye Marinarul  cred  că, spanacul,  rămânea o mare necunoscută până acum când,  adepții mâncărurilor bazate exclusiv pe frunze, l-ar fi scos  în față.

Spanacul nu a câștigat locul unu în farfurie, pe merit ci pe o activitate de marketing.

Așadar spanacul nu a câștigat locul unu pe merit ci pe o activitate de marketing. Adevărul e că nu merită nici pe departe locul întâi, care ar  fi de drept vecinelor mai puțin populare : urzica, păpădia, pătrunjelul, leuşteanul, care sunt mult mai bogate în fier şi în vitamine decât spanacul!

Pentru că la 100 de grame are doar 23 de calorii dar și un gust plăcut merită băgat în seamă.

Salata, în general, este cea mai simplă mâncare. Salata de frunze, indiferent că sunt de spanac sau păpădie, ștevie, lobodă sau salată verde creață sau nu, se taie se sarează , se adauga un strop de ulei de măsline, puțin oțet de mere, ceapă verde și usturoi verde, ridichile si gata salata.

Dacă vrei să mănânci doar salată la masă, o poți îmbogăți cu un ou fiert sau poșat, ton sau porumb fiert. Ține de imaginație și de gust.

O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here