Ștevie înăbuşită

Ștevia înăbuşită poate fi o garnitură, la ouă ochiuri, frigănele, friptură de porc sau friptură de pui dar şi o umplutură pentru plăcinte.

0
63

Ștevia este o plantă perenă, foarte răspândită în România, crește spontan primăvara în grădini sau pe lăngă garduri. În țară este cunoscută și sub denumirea populară de dragomir, urzica-raței, brustan, dragavei, dragaveică, crestățea, hrenuț, limba-boului și măcrișul-cucului. 

Rețeta de ștevie înăbuşită care urmează poate fi   o garnitură,   la ouă ochiuri, frigănele, friptură de porc sau friptură de pui dar  şi o umplutură pentru  plăcinte. Se poate amesteca cu brânză grasă de oaie și se așează deasupra unei lipii subțiri, băgată la cuptor lipia devine crocantă sși foarte gustoasă dar această rețetă o găsiți la  pagina cu rețete cu brâză de oaie.

ștevie

 

  • 1kg ștevie
  • 1 lingură făină

  • 2 linguri unt

  • 2 linguri smântână

  • 1 ou
  • 5 căţei de usturoi

  • sare
  • o lămâie

Ștevia înăbuşită poate fi   o garnitură,   la ouă ochiuri, frigănele, friptură de porc sau friptură de pui dar  şi o umplutură pentru  plăcinte.

Ștevia bine spălată se fierbe 1 sfert de oră. Usturoiul se toacă pe tocător foarte mărunt.  Făina se așează în smântâna bătută cu ou. Se scurge bine ștevia se stoarce dacă este nevoie  apoi se toacă. Se încinge untul într-o tigaie , se pune ștevia la călit cinci minute la foc mic, amestecând mereu.

           Se adaugă usturoiul şi smântâna cu făină şi ou, se sărează, se amestecă până se leagă. La sfârșit se pune zeamă de lămâie după gust.

O zi frumoasă alături de cei dragi! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here